Lietuvos žurnalistai Molėtuose: edukacinės programos ir naujos patirtys ragaujant

 

Birželio 27 dieną Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kartu su Molėtų rajono savivaldybe šiemet suorganizavo antrą infoturą Molėtuose. Svečiuose – e. portalų Delfi, 15min, Lrytas žurnalo „Savaitė“ žurnalistai.

Šiuo kartu buvo siekiama supažindinti su naujomis turizmo paslaugomis, kurių kiekvienais metais daugėja. Svečius pirmą sezoną po Asvejos ežerą plaukiančiame laive „Laumaris“ pasitiko Molėtų TVIC direktorė D. Kulienė, turizmo vadybininkė J. Čereškaitė ir, žinoma, laivo savininkai Laura Leškevičiūtė ir Marius Navickas. Po smagaus pasiplaukiojimo ir pasakojimų po Dubingių kraštą, buvo keliaujama į Mindūnus. Čia juos pasitiko Mindūnų kaimo bendruomenės pirmininkė R. Meiduvienė, kuri ne tik pristatė organizuojamas edukacines programas, kur galima paragauti skanių žuvies kukulių arba žuvienės, bet ir kvietė pasiplaukioti bendruomenės laivu po Baltųjų Lakajų ežerą, kuris vasaros metu būna prišvartuotas Mindūnų kempinge.

Molėtų krašto tradicinių amatų centre atvykę svečiai susipažino su gide A. Laužikiene, kuri gamino molėtiškus patiekalus – mielinius paukštelius, o prie jų buvo patiekta gardi voveraičių sriuba. Ir tai buvo ne vieninteliai krašto patiekalai, kuriuos turėjo išragauti svečiai. L.Jokimčienė vaišino žurnalistus raugintos tešlos blynais su lietuvišku pagardu – spirgučiais. Nebuvo pamiršta ir Molėtų mieste savo veiklas vykdanti architektė bei meno kūrėja Birutė Pečiūraitė-Baltuškienė, kuri pasakojo apie organizuojamas edukacijas bei sukurtą išskirtinį produktą - valgomą paveikslą. Žurnalistai buvo supažindinti su neseniai duris atvėrusio viešbučio savininku, kuris mielai aprodė pirmąjį viešbutį Molėtų mieste.

Paskutinis susitikimas buvo surengtas Etnografinėje sodyboje ir dangaus šviesulių stebykloje. Čia žurnalistus pasitiko muziejininkė V. Revientienė ir nuostabus, ką tik šviežiai iškeptos duonos kvapas. Buvusi emigrantė, tačiau apsisprendusi grįžti atgal į gimtinę, pasakojo, kaip pradėjo dirbti muziejuje ir kepti duoną, apie vykdomose edukacijose puoselėjamas senąsias tradicijas ir ilgą duonos kelią iki mūsų stalo.

Diena prabėgo ragaujant ir pasišnekant, netgi pabandant kažką pagaminti – tarsi iš tikrųjų dalyvaujant edukacijose. Reikia tikėtis, kad patirtas įspūdis ir emocija atsispindės ir svečių parengtuose straipsniuose.

 

2024 - 06 - 28