Bani Hill Band (Sakartvelas)

Bani Hill Band (Sakartvelas)

Unikalus Sakartvelo grupės Bani Hill Band pasirodymas nuostabioje „Obuolių saloje“, Molėtų rajone

Bani Hill Band (Sakartvelas)

Lietuvą skersai ir išilgai išmaišę ir publiką visur apžavėję Bani Hill Band iš Sakartvelo grįžta su teigiama energija ir naujais kūriniais. Jauni, entuziastingi ir muzikaliai nepriekaištingi Bani išjudina kūną ir atveria širdį – pakartoti tikrai verta.

Septyni "Bani Hill Band" vyrai įspūdingais žemais vokalais, nepriekaištinga instrumentika ir originaliomis aranžuotėmis stipriai prikausto dėmesį. Jų muzika pakylėja ir įkvepia šypsotis. Drauge jie atlieka liaudies dainas iš įvairiausių tėvynės kampelių bei kitų Kaukazo tautų muziką, savyje apjungdami ištisą Kaukazo kultūrą.

Bani derina tradicinį polifoninį dainavimą, pripažintą UNESCO ir kartvelų liaudies melodijas su šiuolaikiškais garsais iš plataus muzikos pasaulio. Klausytojų mylimas skambesys atliekamas kartvelų simboliu – trijų stygų panduriu, akordeonu, rėminiu būgnu ir šiuolaikinės jėgos suteikiančiais klavišiniais, bosine gitara bei būgnais. Tradicinis instrumentas panduris, savo forma ir išvaizda primenantis balalaiką, Sakartvele yra laikomas laimės ir džiaugsmo simboliu, neatsiejamu nuo daugumos švenčių bei ritualų. Jų dainose kalbama apie meilę, dievišką Sakartvelo gamtą, stiprią draugystę, pagarbą tėvynei bei vyresniesiems.

„Bani Hill Band“ Kaukazo regione turi milijonus gerbėjų, jie labai mėgstami ir sėkmingai pasirodė Austrijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Suomijoje, Izraelyje, Kazachstane, Čekijoje, Turkijoje, Ukrainoje, P. Korėjoje, Indijoje, o į Lietuvą 2024 m. atvyksta jau penktąkart, iš kur važiuos groti į „Viljandi“ festivalį Estijoje.

Bani Hill Band koncertas Vilkaviškyje

https://www.youtube.com/watch?v=k0yzTkv0Tw0

Bani Hill Band koncertas WOMEX

https://www.youtube.com/watch?v=WZAtCjt8n50

Atlikėjai

Mate Pirtskhelava - liutna (panduri), vokalas

Raul Bitsadze - liutna (panduri), vokalas

Besik Metreveli – akordeonas, vokalas

Goga Nikoladze – bosinė gitara

Gela Gogishvili - vokalas

Besik Kvitsiani – klavišiniai, vokalas

Beqa Miqadze – būgnai

Grupę apšildys Dani Lança (Portugalija/Ispanija)

Barselonoje gyvenantis portugalų menininkas Dani Lança pastaruosius 25 metus aktyviai dalyvavo šio emblematinio miesto gatvės ir pogrindžio muzikos judėjime. Tiesioginis Manu Chao rumbos stiliaus atstovas ir jo bendrakeleivis jau daugiau nei dešimtmetį, 2024 m. Dani pristato savo naują originalių dainų rinkinį kastiliečių (ispanų), portugalų ir anglų kalbomis solo formatu. Girdėsime kūrinius atspindinčius daugiakultūrę Katalonijos metropolio įvairovę ir energiją. Tai bus dinamiškas pasirodymas, sukurtas judėti ir šokti pagal Barselonos rumbos, afro ir lotynų ritmus ir melodijas. Solo koncertas su gitara, balsu ir sempleriu, įkvėptas Barselonos žmonių ir jų istorijų.

Nemokamas
Liepos 18 d. 19:00